Crikvenica nyaralás, utazás és látnivalók

Horvátország


Crikvenica


Tudta-e,

hogy Mljeten a „sziget a szigeten” ritka természeti jelenséggel találkozhatunk: a Mljet-sziget Nagy Taván ugyan is egy apró sziget helyezkedik el?

A Kvarmer egyik legfestőibb szegletében, a kristálytisztán kék tenger, a hófehér tengerparti kövek és a környező hegyek illatos zöldjének ölelésében helyezkedik el a Crikvenica Riviéra. Az enyhe és egészséges klímával megáldott Riviéra lenyűgöző természeti szépságável és gazdag kulturális és történelmi örökségével ideális a családi időtöltéshez, az aktív pihenéshez vagy a strandoláshoz.

A Riviéra színe Crikvenica, az Adria legszebb városi strandjának büszke tulajdonosa. A bájos Jadranovo diszkrétan hódít az érintetlen természettel való szoros kapcsolatával, míg a nyüzsgő Selce a hagyományos szépségeivel hívja fel magára a figyelmet. Dramalj, a nyugodt csábító, a Kacjak félszigetet rejtegeti, a helyet, ahol a csillagok meseszépen ragyognak, miközben a kellemes csend szabad teret enged gondolatainknak.

Valóban, ez a riviéra már ősidők óta vonz meghittségével és örök nyomot hagy minden idelátogató lelkében, akik úgy térnek ide vissza, mint egy közeli baráthoz.

A Crikvenica Riviéra történelmét ezeréves palást borítja, amelyet más és más uralkodók szőttek, számos kultúra és civilizáció szálaival díszítve azt. A természet isteni ajándékainak és az elődök bölcsességének köszönhetően minden egyes történelmi időszak felbecsülhetetlen lynyomatot hagyott az örökség könyvében.

A múlt látható nyomai minden sarkon ránk köszönnek, integetnek az észak-horvátországi Kotor magaslatairól, ott rejtőzködnek a pálos kolostor ódon falai mögött, a halász szobrának mosolyában vagy az egyedi crikvenicai amfórában. Ha fellebbentjük az idők fátylát, megtudhatjuk, mi ösztönözte a Krisztus előtti időszakban Sextus Metilius Maximust arra, hogy épp Crikvenicában alapítson nagy kerámia műhelyt, átérezhetjük Frangepán Miklós büszkeségét, mialatt megírta ajándéklevelét a crikvenicai pálosoknak, megcsodálhatjuk a fiatal Juraj Julie Klovic, a reneszánsz miniatúra festészet legkiemelkedőbb alkotójának tehetségét. Ha hegyezzük a fülünk, talán még meghallhatjuk a régóta kihalt barlangi oroszlán üvöltését a Dramljei barlangból vagy felfedezhetjük a híres írónő, Marija Juric Zagorka titkos múzsáját is. Megtudhatjuk azt is, hogy miért vált a Crikvenica Riviéra már a 20. század elején ismert gyógyhellyé és milyen alapokon nyugszik a százéves turisztikai fejlődés.

Ott ahol a nap vidáman ölelkezik a tengerrel, ahol a százéves fenyőfák lombjai a tiszta egészséget rejtegetik, és játékos hullámok kötekednek a büszke sziklákkal, könnyen megfeledkezhetünk az időről és átengedhetjük magunkat a pozitív energia áramlásának. A crikvenicai strandok mindig is vonzóak voltak a szépségük miatt, mosolyt csaltak az arcokra és olyan elégedettséget nyújtottak, amelyet nem lehet elfelejteni. Homokos és kavicsos, kicsi és nagy strandok, valamint rendezett és vadregényes partszakaszok jellemzik ezt a Riviérát, amely ideális lehetőséget kínál a kellemes pihenéshez. A csiga és a rák játéka a homokos strandon, a tenger habjának varázslatos érintése és a sirályok örökös civakodása lenyűgözi a romantikus sétálókat, a tapasztalt tengeri hajósokat és a kis felfedezőket, mialatt a napsütötte strandok barátságos házigazdáivá válnak az állatkedvelőknek is.

Crikvenica Riviéra egyaránt bővelkedik kihívásokban a Sport szerelmesei és az egészséges életmód elkötelezettjei számára. Lépésről lépésre, kerékpárt hajtva vagy futva, az egyedi hegyi, túra- és kerékpárutak és a tengerparti vagy a zöld köpönyegbe bújtatott sétányok energiával töltik fel az embert és megnyugtatják a lelkét. Érdemes kipróbálni a horgászatot, az ejtőernyőzést vagy a vízisíelést, felmérni az erőnket a röplabda- vagy a teniszpályán, megszelidíteni a hullámokat és hagyni, hogy a szél fülünkbe suttogja szomorú énekét. Ha elfáradnánk, a tenger örömmel hívogat minket, hogy elmerüljünk ölelésében, és élvezzük a víz alatti növény- és állatvilág gazdagságát, míg a hegycsúcsok a szabadság érzését nyújtják, és a felejthetetlen naplementével megkoronázzák napunkat.

A Crikvenica Riviéra bölcs mesélő, élménykönyve gazdagítja a képzeletet, és olyan világba vezet minket, ahol a hagyomány gyümölcseit óvatosan szüretelik és gondosan őrzik, és ahol a hétköznapi nyüzsgés kissé háttérbe szorul.
Ha elindulunk az ókori rómaiak kitaposott útjain, értékes tapasztalatokat szerezhetünk, de ha magunkra öltünk egy középkori ruhát, és útközben találkozunk egy pálos szerzetessel, aki pár jó tanácsot ad, akkor a Frangepán Napok résztvevőivé váltunk. Míg a nap önzetlenül áraszt el minket melegével, táncoljunk, és énekeljünk régi tengerparti dalokat, kóstoljunk meg néhány autentikus ételt és csatlakozzunk házigazdáinkhoz a szalmacsépelés hagyományőrző szokásában, az evezésben, a bocsa játékban vagy a tengeri játékokban. Az augusztus egy jó alkalom arra, hogy az Adria egyik legrégebbi úszómaratonjára mi is benevezzünk. A halászoknak szentelt hét alatt nappal élvezzük a nyílt tengert és csodáljuk meg a halászok ügyességét, míg éjjel élvezzük a kellemes zenét a tűzijáték fényei alatt. Ha elfáradnánk a tenger melletti futómaratonban, öltsünk maszkot, és lazítsunk a karneválon, ahol a Riviéra egy teljesen Új fényben tünteti fel magát.

Itt, ahol az egészséges tengeri levegő harmonikusan egybefonódik a hegyi levegővel, ahol a nap melege jótékonyan árasztja szét a föld és a mediterrán növények illatát, és minden egyes kavics visszatükröződik a kristálytiszta tengerben, az egészség uralkodik. A tudósok, nemesek és látnokok már a 19. században felfedezték a természet különleges adottságait, amelyek a mai napig megőrződtek. A Crikvenica Riviéra a kis tengeri fürdőhelyből és klimatikus gyógyfürdőből - ahol számos gyermek és felnőtt páciens meggyógyult és felépült - olyan hellyé fejlődött, ahol több gyógyfürdő, minőségi egészségügyi és wellness ajánlat és számos nyílt helyszíni szabadidős tevékenység is rendelkezésre áll, amelyet számos élsportoló is felfedezett, mint Janica és Ivica Kostelié. Fedezze fel Ön is Crikvenica szépségeit!

Crikvenica képek
További Crikvenica képek »

Crikvenica időjárása a következő 48 órában

Crikvenica időjárása a következő 48 órában

Crikvenica videók

Crikvenica vélemények - Tetszik Önnek? Mikor volt ott? Mondja el véleményét!