Dubrovnik látnivalók: Óváros, Minceta-erőd, Bokar-erőd, Szent Balázs szobrok, Trsteno Arborétum


Dubrovnik látnivalói

Szent Balázs szobrok

A város védőszentje Szent Balázs (Sveti Vlaho), szobrai a városban számtalan helyen megtalálhatók, valamint a város legnagyobb templomát is róla nevezték el.

Dubrovnik, óváros látképe a Srđ DombrólTrsteno Arborétum

A világ legrégebbi arborétuma, 1492 körli időkből származik. 20 km-re található keletre Dubrovnik-tól.

A helyi nemesi Gučetić/Gozzea család építette, aki arra kérte a hajók kapitányait, hogy hozzanak neki magvakat és növényeket amiket útközben találnak. Az arborétum öntözsére már a 15. században egy 15 m magas vízvezetéket építettek, mely még ma is működik. Az Arborétum egy nagyon különleges fejlődésen ment át: gótikus reneszánsz, reneszánsz barokk és romantikus formák is jelen vannak. 1962-ben az Trsteno Arborétum a védett természeti emlékek listájára került, mint egy emlékmű. A védett terület nagysága, mintegy 255.000 négyzetméter.

Az arborétum büszkesége a kert 2 darab platán fája, emiatt is lett nagyon híres amelyek egyedülállóak egész Európában. Több mint 500 évesek. Maga az arborétum azért alakulhatott ki Dalmácia ezen részén mert itt nagyon sok a talajvíz.

Trsteno Arborétum, Dubrovnik Trsteno Arborétum, Dubrovnik Trsteno Arborétum, Dubrovnik Trsteno Arborétum, Dubrovnik Trsteno Arborétum, Dubrovnik Trsteno Arborétum, Dubrovnik Trsteno Arborétum, DubrovnikA világ legrégebbi Apothékája

1317 előtt épült, ma is működik a Testvérkék templomában. Az épület előtt az 1527-es ragályra, annak 20 000 áldozatára figyelmeztet a tábla. A kolostorral egyidőben létesített patika belseje azonban nemcsak az évszázadokkal ezelőtti gyógyszertát hangulatát varázsolja elénk. A porcelán kedvelői számára külön műélvezetet nyújtanak a régi elő-ázsiai, olasz fajansz és holland kerámiaedények és gyógyszertartók. A múzeum páratlan ritkasága egy primitív desztillálóedény, a régi receptek és gyógyszerkönyvek vagy I. László karcsontját rejtő díszes, aranyozott ereklyetartó a belső terem bal oldalán lévő üvegszekrényben. Hitelességét az ereklyetartó latin nyelvű felirata bizonyítja (Manus Sti Ladislai Martiris regni ungarorum - Szt. László, a magyarok mártír királyának a keze).Dominikánus-kolostor és Múzeuma

A Szt. Miklós-templom melletti boltozatos átjáró Dubrovnik másik nagy kolostorához, a fehér barátok, a dominikánusok templomához és kolostorához vezet. A 14. század elején kezdték építeni, és a századok folyamán többször átalakították. A 17. századi földrengés is megrongálta, nem kevésbé a napóleoni megszállás évei, amikor a kolostort lóistállónak és raktárnak használták. A kapuval szembeni teremben volt a 16. században a festők konfraternitásának céhterme. Ehhez csatlakozik az utca felőli részen a barokk homlokzatú egykori Rozario-apácatemplom amelynek hajóját barokk-reneszánsz ívek osztják meg. A templom egykori szentélyrésze már a kiállítóteremhez tartozik, fent erkélyeket látunk, ahonnan az apácák a miséket hallgatták, a padozatot pedig sírköveik borítják.Felvonó a Srđ Dombra

Dubrovnik, óváros látképe a Srđ Dombról
2010. óta lehetőségünk van a Dubrovnik fölé magasodó domb teteje felvonóval is feljutni a 415 méteres tengerszint feletti magasságba. Csodálatos látványt nyújt a magaslati kilátás az óvárosra, pompás panorámás látképet tekinthet meg anélkül, hogy megizzadna az úton gyalogosan felfelé. Ha kedve támad és megéhezett a tetőn az étteremben finom ételek várják.Tengerészeti MúzeumAkvárium, Dubrovnik Biológiai IntézetPravoszláv-templom MúzeumaSzékesegyház kincstáraRégészeti MúzeumDubrovnik szállás

Nyaralás és szállás Dubrovnikban. Különféle magánszállások, apartman szállások és hotelek közül válogathat a szállást foglalni vágyó érdeklődő. A szállás adatlap oldalon a képek segítik a kiválasztást. Egy adott szállás esetén a több fotó jobban megmutatja a szállás valódi arcát, a szállás igényességét. A térképek is a döntést segítik. Látható a tengerparttól való távolság vagy éppen a városközpont közelsége/távolsága is döntő lehet. Dubrovnik szállás árak egy éjszakára vetítve tág skálán mozognak. Amennyiben megadja a kívánt érkezés és távozás időpontját egy adott szállás adatlapján, akkor pontos foglaltsági adatokat és szállás árakat kaphat a nyaralás időtartamára vonatkozólag.

Tekintse meg a Dubrovnik szállás kínálatot:

Dubrovnik apartmanok

Apartmanok KLAM 22715 Dubrovnik
Apartmanok apartmanházban, strandtól 1km-re
Apartman Marina I 6255 Dubrovnik
Apartman saját bejárattal apartmanházban, 700 méterre a strandtól (kavicsos strand).

Apartman Marina II 6253 Dubrovnik
Dubrovnik, apartman saját bejárattal családi házban 800m strandtól (homokos tengerpart, kavicsos tengerpart, kavicsos strand).
Apartman Libertas 22373 Dubrovnik
Apartman saját bejárattal különálló emeleten családi házban Dubrovnik városközpontban.

További Dubrovnik apartmanok »

Dubrovnik hotelek

Radisson Blu Resort & Spa, Dubrovnik Sun Gardens Dubrovnik
Radisson Blu Resort & Spa, Dubrovnik Sun Gardens csendes helyen fekszik, egy festői szépségű strandon.
Hotel Ivka Dubrovnik
A Hotel Ivka a buján zöldellő Lapad-félszigeten helyezkedik el, és a gyakran induló autóbuszjáratoknak (buszmegálló: 50 m) köszönhetően jól kapcsolódik Dubrovnik óvárosához.

Hotel Vis Dubrovnik
A hangulatos és kényelmes Hotel Vis in Dubrovnik ideális szállást nyújt azok számára, akik a tengerparti strandon szeretnének kikapcsolódni.
Hotel Lapad Dubrovnik
A Hotel Lapad szállása csendes helyen áll Dubrovnikban kilátással a Gruz-kikötőre.

További Dubrovnik hotelek »
Vélemények