Dubrovnik strandok: kavicsos, sziklás és homokos strandok Dubrovnik-ban


Dubrovnik strandok: kavicsos, sziklás és homokos strandok Dubrovnik-ban

Szent Jakov strand

A Szt. Jakov strand körülbelül egy kilométerre található Dubrovniktól délre. A nevét onnan kapta, hogy a Szent Jakov templom alatt található. A strand homokos és kavicsos. A strandon többféle sportolási lehetőség adódik, kajak kölcsönzési lehetőség is van. Bérelhetünk napozóágyat valamint napernyőt és a bárban vett frissítővel az egyik legszebb látvány tárul elénk, Dubrovnik óvásosa és Lokrum szigetre. Dubrovnik egyik legszebb strandja.

Strand típusa: homokos/kavicsos

A strand a térképenBellevue strand

A Bellevue strand a Bellevue szálloda alatt található Dubrovnik Gorica városrészében, az egyik legszebb öbölben. A Bellevue strandon jellemzően a strandszezon közepén rendezik a „Vad ligák” nevű amatőr vízilabda versenyt. Ebben az időben 30 000 ember gyűl össze. Ez az egyik legnagyobb és legismertebb amatőr vízilabda verseny. Ha nem szereti a tömeget, ebben az időben nem ajánlatos a környéken artózkodni. :)
Magát a strandot reggel vagy kora délután ajánlott felkeresni, mert akkor a legnaposabb. A strand körül magas sziklák találhatók, amelyek a délutáni órákban árnyékolják a strandot.
A Bellevue strandon számos vízi sportot próbálhatnak ki, vagy csak kifeküdhetnek a napágyakra és élvezhetik a napsütést és a tengert. A Bellevue a látogatottabb Dubrovniki strandok egyike.

Strand típusa: homokos/kavicsos

A strand a térképenPresident strand

Lapad szigeten található a Babin Kuk részén, nevét a President szállodáról kapta, ami mellett találjuk. A strand remek rálátással rendekezik a Elafit szigetekre, nyílt tengerre és a gyönyörű Daksu szigetre. A homokos-kavicsos strand, beton teraszokkal. Remek lehetőség, mindenki megtalálhatja az ideális napozóhelyét.
Van napágy és napernyő bérlési lehetőség. Kifekve hosszasan gyönyörködhetünk a tájban. A parton kávézó, továbbá zuhanyzók, öltözőkabinok és egy a la carte étterem is található. A President strand kék zászlóval kitüntetett, ami a tiszta tenger és a színvonalas szolgáltatások szimbóluma.

Strand típusa: homokos/kavicsos

A strand a térképenBanje strand

A Banje strand az egyik legismertebb kavicsos strand dél Dalmáciában, Dubrovnikban. A strand a város központjának közelében helyezkedik el, amennyiben autóval érkeznének érdemes az autót a város parkolójában hagyni a Dubrovniki vár falai mellett. Parkolójegyet venni kell! A strandra kő lépcsőkön lehet lejutni, így nem javasolt a fogyatékkal élők, mozgásszervi megbetegedésekben szenvedők vagy idős emberek részére. A strandról csodaszép kilátás nyílik a lakatlan Lokrum szigetre és Dubrovnik óvárosára is.
A strandon étterem is található, ahol dubrovniki specialitásokat kóstolhatnak, illetve kávézó, amelynek fehér padjain vagy szeparált helységeiben megpihenhetnek vagy elrejtőzhetnek a forró dubrovniki napsütés elöl. A tengerparton zuhanyok és öltözőkabinok vannak, valamint napozóágyak és napernyők kölcsönözhetők. A tengeren és a napozáson túl a strand a vízi sportok szerelmeseinek is kedvez jet-skikkel, siklóernyőzéssel, vízi banánnal és további sok-sok szórakoztató eszközzel. A nap vége felé a strand átalakul az egyik legkívánatosabb elit éjszakai helyé a dubrovniki éjszakában. Banje nem a családi strandok kategóriájába sorolható, inkább a kalandvágyók és fiatalok számára való.
Ha valaha is Dubrovnik felé jár, ne hagyja ki a strand nyújtotta lélegzetelállító kilátást az óvárosra és frissüljön fel a tiszta dubrovniki tengerben.

Strand típusa: kavicsos

A strand a térképenVélemények