Malinska nyaralás, utazás és látnivalók

Horvátország


Malinska

21 °C

További Malinska időjárás
adatok, előrejelzés »

Tudta-e,

?

Malinska Malinska színes, forgalmas kikötő- és üdülőhely. Széles öblét gazdag növényzet teszi árnyékossá, egyre több szálloda pedig kényelmessé. Környéken, 2-3 km-es sétával, templomokat és kápolnákat találunk a völgyekben és a dombtetőkön. 12-13. századi alapokon állnak e megszentelt helyek. Malinska a XVIII-dik században kezdett jelentősebb településsé válni, amikor felépítették a szigeten az egyik legfontosabb export kikötőt. A kikötő közelében az első családi házakat 1788-ban építették. A település fejlődésének fordulópontját az első gőzhajó jelentette, amely először 1866-ban kötött ki Malinskán, és mondhatjuk, hogy ez volt az első hajó mely Krk szigetén kikötött! Ez Trieszt gőzhajója volt, amely a Trieszt és Rijeka közötti útvonalon közlekedett. Igazi látogatókat, viszont csak 1880 után hozott Malinskára a gőzhajó. Eleinte az utasok zöme kirándulókból állt, akik Opátiában nyaraltak. Ám, miután felderítették a térség természetes szépségeit, megállapították, hogy Malinska az egészséges turizmusnak megfelelő feltételekkel rendelkezik. 1885-ben Malinskára látogatott Rudolf, az osztrák trónörökös is. Az ő látogatásának visszhangjára, így már a 20-dik század elején, a Monarchiából ide látogató számos elégedett vendégnek köszönhetően, Malinskát a bécsi sajtó a kvarneri szigetek Gyöngyszemének nevezte.

A mai turizmus e térségben, a huszadik század elején elkezdődött hagyomány folytatása. Malinska ma már számos szálláslehetőséggel rendelkezik hotelekkel, uszodás villákkal és apartmanokkal.

A Malinska riviéra teljes hosszában strandok és kis öblök sorakoznak. A tengerparton különböző szórakozási lehetőségeket kínálnak a tenger szerelmeseinek. A finom ételek imádói itt megtalálhatnak mindent, amit a klasszikus mediterrán konyha kínál, kiváló házi tésztaféléket és felülmúlhatatlan tengeri gyümölcsöket.

Amitől Malinska igazán vonzó, azt a szelíd partjának tagoltsága jelenti, a csend, a nyugalom és a lazítás, amit a kitűnő apartmanok és a családias szállodák kínálnak, amelyek ma már Malinska sajátos védjegyének számítanak.

Malinska képek
További Malinska képek »

Malinska időjárása a következő 48 órában

Malinska időjárása a következő 48 órában

Malinska videók

Malinska vélemények - Tetszik Önnek? Mikor volt ott? Mondja el véleményét!