Brijuni nemzeti park


Brijuni Nemzeti Park

Brijuni Nemzeti Park Isztriai nyugati tengerpartja mentén számos sziget csoport található, amelyből 14-sziget alkotta Brijuni szigetcsoport a legérdekesebb és a legnagyobb, területe 7,4 km2. A nemzeti park jelenlegi határai 1999-ben állították fel, mely magában foglalja a földterületet, a szomszédos tengeri területet és víz alatti világot, ami összesen mintegy 33,9 km2. Az összes sziget partvonalának a hossza 46.8 km. Veliki Brijuni a leghosszabb tengerpart (25,9 km), majd Mali Brioni (8,3 km). A part általában alacsony és sziklás. Néhány helyen vannak öblök és kavicsos homokos részek. Brijuni Nemzeti Park magába foglalja a következő szigeteket: Veliki Brijuni, Mali Brijuni, Sv.Marko, Gaz, Okrugljak, Supin, Supinić, Galija, Grunj, Vanga (Krasnica) Pusti (Madona), Vrsar, és Sv.Jerolim Kozada.

Jellegzetes nyugat-isztriai tengerpart, ahol viszonylag magas a relatív páratartalom (76%). Az éves átlaghőmérséklet 13,9 °C, az átlagos éves csapadékmennyiség 817 mm, míg az éves átlagos napsütéses órák száaa 2350 óra.

Egyedülálló a Brioni-szigeteken már a múltban, az adott biológiai sokféleség, amit ő a földrajzi elhelyezkedése, geológiai és talajtani geomorfológia, változatos élőhelyek és az elszigeteltség miatt a sziget. A természetes biológiai sokféleség, kivéve, ha gazdagodik a nép, a hagyományos gazdaságot. A legnagyobb sziget a szigetcsoport Brijuni, Veliki Brijuni, amely részben átalakult egy füves terület és egy parkosított kínál nemcsak a nagyon értékes marad az építészeti kultúra, a világ fennmaradt rendszerét a létesítményt a nyugati isztriai éghajlati típust. Érdemes megjegyezni, hogy az óceán vesz fel közel 80%-a védett terület kijelölt Nemzeti Park, ahol szinte az összes eredeti eleme az ökoszisztéma az Adriai-tenger találhatók.
Brijuni Nemzeti Park képek


Szállás a Brijuni Nemzeti Park közelében

Brijuni Nemzeti Park vélemények - Tetszik Önnek? Mikor volt ott? Mondja el véleményét!