Porec nyaralás, utazás és látnivalók

Horvátország


Porec

12 °C

További Porec időjárás
adatok, előrejelzés »

Tudta-e,

hogy Lipik vidékén helyi jellegű lószalámit készítenek, száz éves recept alapján?

Porec az Isztriai-félsziget nyugati felén, egy kis félszigeten fekszik. A város közel két és fél ezer éves múlttal rendelkezik. Napjainkban az Isztriai-félsziget legélénkebb idegenforgalmi központja.

A rómaiak alapították Colonia Iulia Parentium néven. A Római Birodalom bukása után a gótok kirabolták Porecet, majd két és fél évszázados bizánci megszállás következett Porec életében. A bizánci uralom után a frankok kezére került Porec. 1267-tól - majd fél évezreden keresztül - a Velencei Köztársaság részét képezte a város. A velencei fennhatóság után ismét frank, majd osztrák uralom következett. A két világháború között Olaszországhoz tartozott. 1943. szeptember 10-én Jugoszláviához csatolták. 1990-ben lett Horvátország része.

Az óvárosban számos gyönyörű római- és velencei építmény fedezhető fel. Porec legjelentősebb műemléke az V. századi Euphrasius bazilika. A VI. században bizánci stílusban tovább bővítették a templomot. 1998-ban az UNESCO világörökségének részévé nyilvánította az egyedi épületegyüttest.

Poreč az ország turistaforgalmának egyik központja, számos szállodával és szórakozóhellyel.

Porec képek
További Porec képek »

Porec időjárása a következő 48 órában

Porec időjárása a következő 48 órában

Porec videók

Porec vélemények - Tetszik Önnek? Mikor volt ott? Mondja el véleményét!