Umag nyaralás, utazás és látnivalók

Horvátország


Umag

19 °C

További Umag időjárás
adatok, előrejelzés »

Tudta-e,

hogy a Rab-szigetről származó Szt. Marin kőfaragómester az Appennini-félszigetre költözvén 301-ben megalapította a San Marinói Köztársaságot?

UmagUmag, Buje és Novigrad a kapuja annak a varázslatos helynek, amit úgy hívnak: Istria.

Több európai útvonal találkozásánál, az Isztria félsziget északnyugati részén egy nagyobb öböl partján található Umag. Itt mintegy 50 km hosszúságban élvezhetők a gyönyörű strandok, a hátországban pedig ahogy a karszt teraszokon állsz láthatod és érezheted a tenger illatát.

Régi történetek szerint Umag neve kelta eredetű, jelentése termékeny föld. Valóban, ez az édes hely szimbóluma a bőségnek és a termékenységnek. Ezen a helyen a szárazföld és tenger is nagyon gazdag mindenben amit a természet adhat: ízletes gyümölcsök, zöldségek, élénkszínek, arany színű olívaolaj és az illatos borok, amelyek tökéletesen kiegészítik a tengerből kifogott friss halat.

Umag nem csak a gazdag történelmi múlttal rendelkezik, hanem a jelenben is élénk színekkel és a hangokkal egy lenyűgöző mediterrán város. Umag az egyik legkedveltebb nyaralóhely a rendkívüli kirándulási lehetőségek miatt, példáúl az újonnan felfedezett turisztikai látványosságok, mint a hegymászás, barlangászat és más lehetőségek a kalandok szerelmeseinek. Paradicsom azok számára, akik az aktív kikapcsolódást, változatos nyári programokat és színvonalas ellátást keresik.

A mai wellnessturizmus Umagban visszavezethető egészen a római kori rusztikus villákig. Itt részt vehetsz mindenben legyen az sport, kikapcsolódás vagy egy olyan aktív horvátországi nyaralás, ahol kellemesen egész évre feltöltődhetsz.

Umagban az öreg városi utcák és terek, több könnyű útvonalat is kínálnak a kerékpár túrákhoz vagy élvezetes sétához.


Az elkötelezettség és szeretet már 2000 éve tart eziránt a Északnyugati Istriai vörös föld iránt. A szürreális szépsége biztosan hatással lesz rád. Hagyd magad és élvezd a természet szépségét, a béke és nyugalom nyugtató hatással lesz a lelkedre.

A parttól mindössze 40 km-re található Trieszt, 150 km-re Ljubljana - Szlovénia fővárosa -, és 50 km-re Velence érhető el.

Umagban közel 100 teniszpálya és egy gyönyörű szép teniszstadion a Stella Maris is vár. Minden év július végén/augusztus elején rendezik meg Umagban a Croatia Open Umag tenisztornát. A versenyen csak férfiak vesznek részt, az ATP 250 Series tornák közé tartozik. A mérkőzéseket szabadtéren, salakos pályán tartják. Az első versenyt 1990-ben rendezték meg Yugoslav Open néven.

Umag képek
További Umag képek »

Umag időjárása a következő 48 órában

Umag időjárása a következő 48 órában

Umag videók

Umag vélemények - Tetszik Önnek? Mikor volt ott? Mondja el véleményét!